Syoss Silicone Free - Hårvård

 
Jag har skapat en ny kategori på bloggen som heter Hårvård.
I den här kategorin postar jag inlägg om ett nytt schampoo som jag köpt för att testa och se om det är så bra som det verkar. Jag är supertaggad och hoppas verkligen att mitt hår får bättre kvalité!
 
Jag tänkte skriva lite om schampot för att ge er en bild utav hur det sägs ska fungera.
Det är alltså ett silikon- och paraffinfritt schampoo som är rekommenderat utav professionella hårstylister. Syoss Silikonfria schampoo hjälper till att bygga upp håret på djupet. Det rengör skonsamt och tynger inte ner håret. Jag köpte även balsam, som också det är, silikon- och paraffinfritt. Balsamet sägs ska hjälpa förebygga hårslitage, göra håret mer följsamt och slätar ut hårets struktur. På baksidan av schampooflaskan står det "Syoss Silicone Free - utan silikoner och paraffiner - ger ett vårdande resultat utan att tynga ner håret. För salongsvackert hår - varje dag, till ett förmånligt pris."
 
Jag köpte mina produkter på Coop Forum för en bit över 70 kronor per flaska, men dom finns på Lyko för ett billigare pris.
 
♥ Länk till schampoo
♥ Länk till balsam
 

 
Mitt hår är rätt långt. Det räcker ner en bra bit längs ryggen så jag tänkte att det skulle vara intressant att se om ett hår som är ganska van vid att bli färgat och blir trassligt hela tiden kommer bli fint och välskött efter en viss tid. Och det här med tid, en månad borde väl räcka? Om jag endast använder det här schampot och balsamet i en månad och sedan lägger upp resultatet och jämför hur håret ser ut nu och hur håret kommer se ut då.
 
På bilderna är håret helt fritt från produkter och senaste tvätt var ca 24 timmar sedan.
 
// Sedan vill jag också bara be om ursäkt för kvalitén på hårbilderna. Jag kunde inte fotografera själv så jag bad Lars om hjälp och jag blev som aldrig nöjd. Sedan såg/ser det ut som att jag har på mig en vit tröja som gör att hela jag ser ut att vara tre meter bred, men jag håller egentligen upp ett badlakan mellan håret och ryggen. (Jag har bara svarta kläder, så det blir inte så bra på bild då, tyvärr.) //
 
Mitt hår är rätt slitet, ja. Övre delen av håret (det som inte syns i bild) är rätt okej faktiskt, men det är topparna som har mest skador. Dels för att jag inte har klippt mig på snart nio månader (1 ½ år) och för att jag färgar det då och då. Hårprodukter utöver schampoo och balsam använder jag väldigt, väldigt sällan. Schampoo och balsam 2-4 gånger i veckan och ibland torrschampoo. Aldrig hårspray eller något sånt. Det kan förekomma att jag lockar håret om jag vill ha något annorlunda men detta händer högst fyra gånger om året (Halloween, födelsedag, Julafton och Nyårsafton) och ibland inte ens då.
 
Jag kommer att bokföra varje tvättning för att sedan ta reda på hur länge flaskorna räcker, om dom räcker i en månad, och hur ofta jag varit tvungen att tvätta håret ifall det blir väldigt fett eller om det rent utav börjar klia etc.
 
Men iallafall, det här är då mitt hår den andra mars 2015. Då återkommer jag med resultatbilder i början av april!
 
UPPDATERING
Jag vill bara informera om att jag råkat skriva fel ang. när jag senast klippte mig. Jag trodde att det var 9 månader sedan jag klippte mig men det var visst ett och ett halvt år sedan, haha! Jag fick för mig att det var 2014 men egentligen klippte jag av håret i augusti 2013!