Feminism för mig

Första gången jag hörde talas om den riktiga definitionen av feminism var när jag gick i tvåan på gymnasiet tror jag.
Det kan ha varit ettan också, jag minns inte riktigt. Tidigare hade jag hört talas om feminism på endast ett ytligt sätt. Feminism var inget man ville beblanda sig i, manshatare, rakar aldrig benen och sånt där groteskt som inte riktigt stämmer. Jag vet inte riktigt varifrån jag fått den bilden uppmålad men som sagt, det var en ytlig bild som skrämde mig riktigt mycket. Jag ville inte ta del utav det, jag ville inte hata män, jag ville inte automatiskt sluta raka mig då jag bara hunnit raka benen i några år, det var ju spännande och nytt!
I min familj pratade vi sällan om sånt där, det var inte något jag ifrågasatte då jag visste så lite om det och jag ville väl inte göra bort mig. Jag tror inte heller att jag faktiskt tog tag i saken och googlade på feminism för att jag trodde verkligen att jag visste vad det var. Jag hade ju hört det runt omkring mig. Manshatande bestar som skrek och spottade omkring sig.
När jag fick reda på att tjejsamtalet på skolan den dagen var obligatoriskt så fick jag panik. Jag och en vän gick till rektorn och sa "Vi vill inte sitta och lyssna på en feminist! Det här är ju absurt!" Rektorn sa att det var obligatoriskt och var man inte där så fick man frånvaro.
Våra pojkvänner och deras killkompisar stod utanför salen vi skulle befinna oss i och skrattade högt och ljudligt genom korridoren. Vi frågade vad allt tjut var om och då sa en "ska ni på feministmöte?! Det var det värsta! Feminiiiister är ni hela högen!" Jag förstod inte riktigt. Skulle jag vara feminist? Jag? När vi gick in och satte oss hade dom flesta tjejer från skolan redan kommit dit. Det var pinsamt tyst och alla stirrade på alla. Jag kände igen några stycken från klassen över då jag visste att dom var feminister och det var ju såklart också läskigt. Jag visste ju inte om dom skulle börja skrika och härja då det var så feminister betedde sig. Eller?
 
Det var en helt otrolig upplevelse som lyfte mitt sinne så sjukt mycket. Jag har nog aldrig varit med om något så befriande tidigare. Kvinnan som berättade om feminism och lät oss göra olika gruppuppgifter var helt otrolig. Än idag så är jag riktigt tacksam för att hon kom till just min skola och pratade. Om hon inte hade gjort det så hade jag kanske inte sagt ifrån idag. Jag kanske aldrig hade kunnat ta itu med vad som hände mig i Turkiet sommaren 2010. Jag kanske aldrig hade kunnat inse att kvinnor förtjänar så jävla mycket mer än vad dom får just nu, än vad dom fick för 40 år sedan, än vad dom någonsin kommer få. Kvinnor är fantastiska och jag älskar dom allihopa.
Idag presenterar jag mig själv som stolt feminist, jag rakar fortfarande benen fast lite mer sällan då jag inte orkar bry mig om det vissa gånger och sist men inte minst, jag tar åt mig mer, jag är inte lika arg på omgivningen för nu vet jag äntligen hur jag ska ta till mig utav det samhället ger mig och sedan slänga tillbaka allt negativt så dom får smaka på sin egen medicin!
 
Efter gruppsamtalet/mötet så fortsatte killarna att "terra" och säga saker som inte kändes helt okej och det var första gången jag kände att jag kunde stå upp för mig själv. Det var då jag sa ifrån.

Något jag inte berättat.

 
Den 10 juni i år gick min katt Moses bort.
Det är med stor sorg jag meddelar detta då jag vuxit upp med honom sedan jag var fyra år gammal. Det är lite morfar-varning över den situationen, jag tog Moses död lika hårt som min morfars. Det är sjukt jobbigt när ens husdjur dör, men jag såg inte honom som ett husdjur. Mer som ett syskon. Han var ju bara fyra år yngre än mig. Hobbit och Sally är jag ju som en mamma för men Moses kändes som min lillebror på något sätt då jag inte bodde med några "mänskliga syskon".
 
Jag saknar honom enormt mycket och ångrar att jag inte var hemma i Boden oftare innan han gick bort...
Förhoppningsvis så har han förlåtit mig för det.

Sexism finns överallt - Rack of the day.

Det kanske inte är så förvånande att det finns nakna kroppar överallt på Facebook.
Det som är förvånande är väl hur detta framställs. Jag bryr mig inte så mycket ifall det är en av mina kontakter som lägger upp en bild på sig själv halvnaken, det är ju hens bekymmer om det blir avstängning av kontot eller inte. Men det jag blir så jävla upprör över är just trenden av sidor, med bröst eller nakna kvinnor som står och plutar med läpparna. Om det hade varit en sida för personer att lägga upp bilder på sig själv är ju en sak, men här sitter det en moderator och lägger upp bilder på halvnakna brudar med enorma bröst och lägger till en sidokommentar så som "What are you thinking?" eller annat skit som är menat för allmänheten att döma.
 
Är det vårat jobb att döma andras kroppar?
Varför ligger ens sånt här uppe på Facebook där det sitter små 13åriga BARN bland annat. Visst, barn kommer en vacker dag att uppleva sånt här men ska det verkligen framstå på det här sättet? Att framställa kvinnor som objekt man kan klicka "like" på eller skriva en dum kommentar, som det FYI är väldigt många som gör! Såna där gamla skruttgubbar kanske sitter och pillar på sig själv under tiden. Usch, jag blir illamående bara jag tänker på det.
 
När jag hittade sidan "Rack of the day" bestämde jag mig för att anmäla sidan till Facebook.
Vet ni vad jag fick för svar av Facebook när jag hade skickat in en anmälan? Jo, dom sa kort och gott att dom inte tyckte att det var "naket eller pornografi" så dom ville inte ta bort sidan. DEN HETER JU FÖR FAN "RACK OF THE DAY"?!
 
Här nedanför har jag print screenat lite bilder för er att se.
 
 
(Text till bilden ovan.) - Här ser ni klart och tydligt vad jag fick för svar av Facebook. Det är så sjukt synd. Och vissa säger säkert "Jamen, inte orkar dom sitta och kolla igenom allting som folk anmäler". Jo? Det är det dom är till för. Annars hade det ju inte gått att anmäla in något från första början ens...
 
 
(Text till bilden ovan.) - Och här ser ni till exempel inforutan för sidan. "Select 'Get notifications' to receive daily Rackage!". Vad fan är det för skit egentligen?! Sedan är det en kvinna, Cathryn, som skrivit ett inlägg att Rack of the Day borde tas bort från Facebook vilket är helt klart att den ska! Sedan har även en man kommenterat, Kevin, och han skrev "Proud to see them every day". Det känns väl lite.. sådär? Jag menar, han ÄGER ju inte kvinnorna på bilden, så varför ens skriva sådär. Det kan man ju fundera över.
 
 
(Text till bilden ovan.) - Kommentarerna är ju helt otroliga till den här bilden. Till att börja med så har moderatorn skrivit "MOTORBOAT!" som sidkommentar. Fortsatt med att Ryan skrivit "Be right back" och det kan man ju bara tolka på ett sätt. Jag gillar bäst Robbies kommentar. "Not bad played with better lol" som att han kan sitta och döma kvinnans bröst genom att säga något nedlåtande. Samhället ska inte vara såhär, när ska folk inse det?
 
 
(Text till bild ovan.) - Sidan innehåller fullt med halvnakna kvinnor med förförisk blick eller helt bortskurna ansikten. På bilden med den prickiga bikinin hade en kille kommenterat "Fuck swimming I wanna go muff diving". Den kommentaren får mig lite äcklad faktiskt. Följt då, självklart, av en kommentar av en annan kille som kommenterar att kvinnan i fråga har äckliga händer. Typiskt.
 
 
(Text till bilden ovan.) - För er som inte ser texten så tänkte jag att jag skriver den en gång till.
Cherish: Man hands loool
Dew: fuking
Jason: nice shape
Ian: JUST gorgeous!!!
Joe: I like... very healthy... for me... thank you <3
Jorge: I think they're sexy.
 
Tack grabbar för att ni gillar hennes bröst. Det betyder allt i världen att ni tar er tiden ur erat busy schedule att kommentera den här tjejens bröst. Hon blir säkert skitglad av att höra att ni gillar formen och att ni vill ligga med henne. Och sen då att hon har manshänder, det hade dessutom en kvinna skrivit.
 
 
(Text till bilden ovan.) - Jag tänkte avsluta inlägget med att visa upp hur många "likes", kommentarer och delningar bilderna får. Det är ju sinnessjukt...
 
 
Sprid gärna vidare detta inlägg för att få stopp på sånt här skit! Kvinnor ska inte behandlas på det här sättet. MÄNNISKOR ska inte bli behandlade såhär. Det är bara fel.
facebook - feminism - feminist - kvinnor - naket