2010 - Året som gått

Nu har snart klockan slagit 2011.
Gud, vad snabbt det här året har gått. Jag har bott i den här lägenheten i snart 5 månader och längtar inte tillbaka. Jag älskar allting, städa, tvätta, laga mat, handla, diska och allt som hör till. Känns så fritt och härligt!
Nu tänkte jag gå igenom det här året med en snygg lista med bilder och text för att friska upp både mitt egna och era minnen.


Den första teckningen med mina promarkers målades denna månad.
Jag fick mina allra första promarkers utav Lars i julklapp. Den blev ju inte så jättensnygg, men jag har garanterat blivit bättre med tiden. Jag köpte en ny dator för att min förra dog i en fanta-olycka och hade den ända in i augusti. Det blev mycket nyfikna klick på min kamera, då jag höll på med ljus och skuggor, Lars fick stå modell. Sist men inte minst så får jag ju inte glömma att berätta att jag satt barnvakt till väldigt små barn för första gången. Det var som att vara en mamma! Vem älskar inte barn, alltså?


Bloggen var ganska tyst under februari, jag vet faktiskt inte vad jag höll på med.
En sak är då säker och jag experimenterade jättemycket med photoshop, som ni kanske ser. I början lärde jag mig att använda brushes och ändra färger på ögon osv. Senare lärde jag mig lite enkelt hur man använde "curves" till att göra vintage-bilder och liknande. Väldigt lärorikt faktiskt.Fotade inte så jättemycket, men photoshopade en del.
Dom gånger jag fotade blev det mest porträtt på kompisar som jag tvingade posa framför min kamera, haha :) Den 29 mars gjorde jag min andra piercing som befinner sig i överläppen. Sen hade jag även börjat behärska photoshoppningen när det gäller "smink".
På bilden här ovanför har jag t.ex lagt dit allt smink, jag var helt naturell på originalet.Maya och hennes syskon blev med på bild väldigt mycket.
Jag var och fotade kattungarna varje dag i någon vecka, och fick massor utav fina bilder som var användbara. Sen bar det av till Göteborg med klassen där vi stannade några dagar och gick på liseberg m.m. Det var första gången jag var så långt ner i Sverige och jag hade jätteroligt!
Jag fick ett öga för "design" och började lägga in massor utav silversmycken på ett snyggt sätt i bokhyllan. Vad med gjorde jag i april... Jo! Jag började bli ett riktigt proffs på att fylla i mina ögonbryn riktigt snyggt.

Början utav maj blev kattungarna större och kunde springa omkring, så jag tog mer och mer kort.
Det var ju början på sommaren, iallafall i vissa städer, som Övik där jag höll till en stor del. Efter att ha både läst och sett twilightböckerna/filmerna så fick jag ett ryck och photoshoppade mina ögon röda på endel bilder och klädde mig lite annorlunda. Lars blev ganska tokig på mig för att jag alltid höll på att fjanta mig och prata om "edward" och ville döpa mina barn till namn från filmen. Jag var totalt inlove i twilight!

Åkte till Turkiet med mamma och Lina i en vecka.
Jag åt också min första caesarsallad, dock tyckte jag inte om själva salladen utan bara det "ätbara" innehållet. Jag tog jättejättemånga bilder där och lyckades få ganska många som var snygga :) När jag kom hem såg jag på eclipse med Lars i Boden. Jag började självklart gråta till filmen vilket Lars inte förstod sig på.
Bloggen var ganska död i juni eftersom jag hade skolavslutning, åkte till Turkiet och bara levde ett tag. Det var skönt att få bara vara. Sen hände det en incident i Turkiet, som jag inte tänker ta upp här, men det har nog ärrat mig för livet..

Sista månaden i Boden, så jag passade på att fotografera mycket.
Testade många vinklar och ljus, sen tog jag mig tiden att försöka förstå mig på kamerans inställningar, så jag fotade mycket bokeh och macro. Det var intressant.
I slutet utav månaden åkte jag och Lars och handlade grejer till lägenheten. Bland annat tallrikar, blommor, disktrasor och sådant där som är viktigt i en lägenhet. Jag märker själv att det finns endel saker som fattas, trots alla förberedelser.

Bloggen gick galant här, och jag hade alltid någonting nytt att skriva om och nya bilder att visa.

Inflyttningsdatumet var den 16 augusti och det kändes så himla stort!
Jag skulle bo själv, med min pojkvän 30 mil ifrån min mamma. Det kändes hur läskigt som helst men jag tog mig igenom det och märkte att det hade lite fördelar också att bo själv. Sen fortsatte jag med porträttfotografering och började använda mitt fasta objektiv som jag förut inte gillade för jag visste inte vad det användes till.

Jag köpte även mitt tredje par converse som jag fortfarande älskar att ha på mig och tycker är skitsnygga.Tog mig ann att måla, fota allt som jag såg och var mycket bland djur.
"Ankorna" upptäckte jag och Lars en dag då vi skulle ut. Vi gick till en damm och då hittade vi dom där, en drös på 16 gullankor. Sen fick jag en impuls att köpa fiskar. Akvariet, mat, utrustning och fiskar kostade sammanlagt över 2000 kronor. I dagsläget har vi bara 1 fisk för dom andra dog. Men Fishy, som hon heter, har varit vid liv i snart 4 månader, det ni!

Här började jag nappa upp grejer från skolan.
Webbdesign, och rätt vinklar att fotografera ifrån. Jag förstod vad jag gjorde och det kändes utomordentligt bra, eftersom då kommer man ju lättare ihåg det man gjort!
I oktober kom även första snön också. Vilket kändes ganska konstigt. Den brukar inte komma förrens i november där jag bodde förut, och så kommer den redan i oktober i Umeå. Wow, säger jag bara!
Jag gjorde också en "veckans blogg" på min blogg men det höll sig i... en vecka! Haha! Och så uppdaterade jag mig själv med en "portfolio", fast mer som en fotobok. Den är köpt från [fujidirekt]

Här hände det grejer...
Jag tog hål i näsan, lärde mig mer om photoshop, ritade jättemycket, fyllde år, fick mer promarkers utav mamma i present, började spela [stardoll] och sminkade mig snyggt! Där är allting sammanfattat väldigt kort. Det bästa som hände den här månaden var nog att pierca mig igen. Sen kommer min födelsedag rankad. Jag fick vara med Lars hela dagen och vi köpte en tårta och firade min födelsedag heeela dagen.


(Blogg.se har varit ett HELVETE just nu och det här är tredje gången jag skriver om det här....)

Jag tog mitt bästa porträttfoto på Lars i december.
Hela den här månaden har varit full med vackra fotografier, speciellt dom på julgranen. Och den här julen blev en väldigt vit jul. Snön började ju redan falla i oktober och den försvann inte det minsta. Jag ritade också hyfsat mycket i december, fast jag lade inte ut så många teckningar på bloggen, utan bara tomten, som jag målade i illustrator.
Jag firade jul i Boden, med Lars, mamma och mormor. Och så fick jag väldigt många julklappar, som jag inte hade beräknat alls. Bland annat ett strykjärn, en ministudio, massor utav pengar och lite andra grejer jag hade önskat mig. (Jag har inte lagt upp ett inlägg på det än, men jag ska göra det så fort jag kan!)FÖRVÄNTNINGAR 2011
Jag vill helst flytta in till Umeå istället för att vara fast i Holmsund på "stora dagar". Sen skulle jag också vilja att sommaren blir väldigt fin, för jag vill fotografera som aldrig förr. Sen har jag väl inte så mycket mer jag förväntar mig.

GOTT NYTT ÅR!

Ingen inspiration

Trots att det just varit jul och tekniskt sett varit helt underbart att skriva om så var det helt tomt i huvudet.
Det kanske är för att jag har varit i Boden och när man kommer så högt upp i landet så luddas huvudet bort, som när man åker för högt med flygplanet. Då får man ju lock för öronen, och i det här fallet fick jag lock för.. huvudet. Anyways. Dom flesta kanske undrar varför jag är uppe såhär tidigt? (Egentligen skulle jag ha tagit bussen som går 11:40 men jag har inte kunnat somna än.) Jag tänkte nämligen ta en buss till Luleå som går 08:40 vilket är alldeles snart. Jag har gått till mormor och hämtat hennes spark så det ska gå lättare att ta alla mina grejer till resecentrum. Sammanlagt har jag.. En jättestor påse med 4 kuddar och andra saker i, en bag med både mina och Lars kläder, min JB-väska, ministudioväskan och kameraväskan.... Varför känns det som att jag kommer dö på vägen dit? Hahaha ;)

Ingen fotografering har förekommit under dom här dagarna jag har varit i Boden.
Det känns lite tragiskt för det är så fint här uppe! Fast å andra sidan, om jag inte vill göra något till 100% så blir det inte bra heller. En sak är jag dock lite glad över! Att få visa vad jag fick i julklapp! För det har jag inte gjort än ;)

Nu ska jag gå och göra mig iordning och packa ner resterande saker. Bussen går ju om 1½ timme. Ciao!

Julafton


Jag har ätit mig jättemätt på julmat och fått jättemånga julklappar!
Trots att jag har flyttat hemifrån och mamma inte har jättemycket pengar att lägga på mig för att hon har lägenheten att betala osv, så fick jag nästan onödigt mycket julklappar det här året. Jag har inte varit så jättesnäll heller, så jag fattar inte vart alla klappar kommer ifrån! Allt ifrån tarotkort till ett strykjärn! Först trodde jag att mamma bara tog en helt vanlig kartong så jag sa till Lars "No way att det är ett strykjärn i det här paketet! Jag tror nog att hon bara tagit en kartong och stoppat ner något annat här." Men så var det ett strykjärn från Philips som var vit och ljusblå. Jag började nästan gråta för jag ville verkligen ha ett strykjärn, hahaha..
Jag blev superglad, över allting jag fick! Mamma hade stickat ett par skitcoola vantar till mig i mörklila och svart som jag troligtvis kommer att visa upp väldigt snart ;) Och gissa vad? Jag fick en ministudio som jag hade gissat! Snacka om att jag blev överlyckig?!

Jag visar er senare. Nu ska jag gå och lägga mig tror jag. Ps. Jag räknade julklapparna och det blev över 35 stycken... | GOD JUL!